Werken in de westhoek

Facebook LinkedIn
Ambassadeur in de kijker: Griet

Ambassadeur in de kijker: Griet

Post een reactie Datum: 28 februari 2011

In de communicatie rond Werk In De Westhoek willen we bewijzen wat de regio in zijn mars heeft. Daarom kozen we ervoor om zes Westhoek-jongeren op het campagnebeeld te plaatsen. Zij hebben elk een interessant verhaal als het over werken en/of wonen in de Westhoek gaat. Hier vind je het verhaal van Griet Ghesquie communicatiemedewerker bij Duco Ventilation & Sun Control in Veurne:

Opleiding: Master Communicatiewetenschappen

Stage: Campus Media

Griet aan het woord:


"In het zesde middelbaar wist ik vrij snel dat ik de richting Marketing zou studeren aan de Hogeschool. Deze richting bevatte immers alle aspecten die ik in het vak economie zo interessant vond. Ik koos er echter eerst voor om een aantal maanden naar het buitenland te trekken om mijn talen- en cultuurkennis uit te breiden. Ik trok naar Barcelona, Spanje, en leerde er Spaans spreken.

Nadien startte ik met de opleiding Marketing in de Hogeschool Gent. Ik heb er veel geleerd, veel theorie maar vooral praktische zaken die me nu goed van pas komen. Zoals het opstellen van een mediaplan, contacten leggen met de media, de do’s and don’ts van adverteren, etc. Door twee jaar bij te studeren kon ik mijn master diploma communicatiewetenschappen behalen. Eerst een schakelprogramma van 78 studiepunten in één jaar, daarna nog een masterjaar in een richting naar keuze.

Uiteindelijk ben ik dan op zoek gegaan naar een job waar ik mijn twee opleidingen kon combineren. Een deel marketing en een deel communicatie. En deze job heb ik nu gevonden bij Duco Ventilation & Sun Control, Veurne. Bij Duco ben ik verantwoordelijke voor de communicatie, de relaties met de media, het mediaplan en dergelijke. Eén van de grote voordelen hier is dat je direct je eigen takenpakket en verantwoordelijkheid krijgt. Zo krijg ik meteen de kans om heel wat ervaring op te doen en veel bij te leren.

Het grootste voordeel van werken in de Westhoek is het vlotte woon-werkverkeer. Ik woon momenteel in Middelkerke en in een goeie 20 minuten sta ik in Veurne. De Westhoek is groeiende regio die jonge afgestudeerden veel kansen biedt om te groeien in hun vak."

De Westhoek = West-Vlaamse arrondissementen Diksmuide, Ieper en Veurne met gemeenten:
De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Alveringem, Lo-Reninge, Houthulst, Vleteren, Langemarkt-Poelkapelle Poperinge, Ieper, Zonnebeke, Wervik, Heuvelland en Mesen.

  • Post hieronder als eerste een reactie.

Geef commentaar