Werken in de westhoek

Facebook LinkedIn
Ambassadeur in de kijker: Pieter

Ambassadeur in de kijker: Pieter

Post een reactie Datum: 04 april 2011

In de communicatie rond Werk In De Westhoek willen we bewijzen wat de regio in zijn mars heeft. Daarom kozen we ervoor om zes Westhoek-jongeren op het campagnebeeld te plaatsen. Zij hebben elk een interessant verhaal als het over werken en/of wonen in de Westhoek gaat. Hier vind je het verhaal van Pieter Verdonck, cultureel projectwerker bij MuziekClub 4AD in Diksmuide:

Opleiding:
Maatschappelijk Werk, optie Sociaal-Cultureel Werk

Stage:
JOC Ieper

Pieter Verdonck aan het woord:


"Ik volgde Handel en Handel-Talen in het secundair wat een goede basisopleiding is met veel talen, informatica en wat boekhouding . Ook tijdens mijn huidige job waar ik vaak in contact kom met onze Franse partners (Europees samenwerkingsproject 4x4 Music), en waar ook het ook het Engels wordt vaak gebruikt met artiesten is die talenkennis belangrijk. Noties van boekhouding zijn dan weer interessant als je in een vzw werkt en meer nog als je, zoals in mijn geval, Interreg dossiers moet behandelen.

Ik was zeer actief in de jeugdbeweging en dat heeft er dan ook voor gezorgd dat ik SCW ging studeren. Het eerste jaar was wat een harde dobber maar vanaf het 2de jaar benaderde de leerstof meer mijn interesseveld. Gedurende die 3 jaar werd ik tevens hoofdleider van de jeugdbeweging en dat zorgde voor een interessante verhouding tussen school en hobby. Gaandeweg verbreedde mijn interesseveld en werd ik ook lid van een werkgroep van de Ieperse jeugdraad. Op die manier rolde ik ook binnen in het JOC. Daar mocht ik mijn stage doen in het Jeugdhuis en kon er een andere passie van mij, muziek, botvieren. Net toen ik afgestudeerd was kwam de job vrij van permanent verantwoordelijke in het JOC, ik eindigde tweedes en mijn droom lag aan diggelen… Maar geen nood, na een volgehouden zoektocht kwam er een alternatief.

Eind december krijg ik telefoon en mocht ik eindelijk iets doen waarvoor ik gestudeerd had: jeugdwelzijnswerker in het Jongeren Advies Centrum (JAC). 3,5 jaar later komt 4AD op de voorgrond… Ik heb de kans met beide handen gegrepen en heb het me nog geen seconde beklaagd.

Grote voordelen van “Werken in de Westhoek” zijn voor mij: dicht bij huis, dus geen lange verplaatsing en bijgevolg tevens ecologisch verantwoord."

De Westhoek = West-Vlaamse arrondissementen Diksmuide, Ieper en Veurne met gemeenten:
De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Alveringem, Lo-Reninge, Houthulst, Vleteren, Langemarkt-Poelkapelle, Poperinge, Ieper, Zonnebeke, Wervik, Heuvelland en Mesen.

  • Post hieronder als eerste een reactie.

Geef commentaar

Hier kunt u een commentaar toevoegen op het artikel.